Dobre
Jak często wymieniasz filtr kabinowy?
Zwiń
X
-
Jak często wymieniasz filtr kabinowy?
Ponieważ wczoraj wymieniłem filtr kabinowy, po 8 mcach (6,3kkm), naszło mnie pytanie jak często to robić? Wątpliwość powstała, ponieważ stary filtr nie wyglądał na zużyty, a jedynie miał trochę paprochów złapanych. Wymianę filtra zrobiłem, ponieważ coraz częściej zdarzało się, że smród spalin poprzedzających aut przedostawał się do auta. Czy właśnie (m.in.) to jest wyznacznikiem wymiany filtra? Jest to filtr węglowy, więc powinien wyłapywać te zapachy prawda?
Zapraszam do ankiety i komentarzy. Można zaznaczyć więcej niż jedną odpowiedź.
-
-
ja wymieniam przy każdym przeglądzie, to jest co 10kkm w tej chwili
Zamieszczone przez winni77Czy właśnie (m.in.) to jest wyznacznikiem wymiany filtra?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Przy każdym przeglądzie czyli u mnie co 15 kkm.
Lub w razie potrzeby....
Bo zdarzyło mi się, że się zapchał (nawiew zaczął śpiewać) i nie doczekał przegląduMartino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Zamieszczone przez szkodanieeee, zawsze zaśmierdzi jak nie załączysz w porę obiegu wewnętrznego IMO :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez mll... w razie potrzeby....
Zależy ile się jeździ, gdzie (miasto/trasa), ile z klimą (jeśli jest). Przy klimie dobrym wyznacznikiem "skończonego" filtra jest parowanie szyb mimo włączonej klimy. I wcale nie musi śmierdzieć, bo to co najbardziej śmierdzi to grzybki z klimy, a nie z filtra.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
W O1 trzeba zdjąć podszybie w sensie ten plastikMartino
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez szkodato jest co 10kkm w tej chwili
[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 12:54 ]
Zamieszczone przez MorgothTo jest chyba najlepsza taktyka
Zamieszczone przez MorgothA samemu da się wymienić filtr kabinowy w Skodzinie? Gdzie on jest? Za schowkiem jak w Toyotach?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaniekoniecznie, ja to załatwiam przy okazji przeglądu właśnie, więc nie mam dodatkowych czynności pomiędzy, oczywiście można to zrobić samemu.Martino
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaMorgoth napisał/a:
A samemu da się wymienić filtr kabinowy w Skodzinie? Gdzie on jest? Za schowkiem jak w Toyotach?
w O2 tak
Zakładając że przez kilka lat będę robił przeglądy w ASO, to akurat filtra za który policzą za za złoto, nie muszą mi wymieniać, gdy mogę sam. W Toyce niektóre ASO w 100licy chciały 200 PLN, najtaniej 120 PLN, a samemu wychodziło 60-70 PLN. Niby nic, ale wymiana trwa 5 minut, a do ASO np. tuż przed wakacjami trzeba było się umawiać z wyprzedzeniem.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
Komentarz